Uw voeten in goede handen
Uw energie in balans

Tenen analyse


Wat is Tenen lezen?


Tenen lezen is een verrijking voor een ieder die bezig is met bewustwording, zichzelf of de ander beter wilt leren kennen.

Aan de hand van de stand en de vorm van de tenen kunt u het karakter, persoonlijkheid, gedrag en levenshouding van de persoon lezen.

Tenen analyse gaat uit van het holistisch beeld dat alles met elkaar verbonden is. De mens wordt in zijn totaliteit van lichaam, geest en ziel gezien. Deze vormen beïnvloeden elkaar doordat we situaties en processen meemaken die verbonden zijn met onze levenslessen. Het kan zijn dat er energieblokkades ontstaan. Dit kan zich uiten in allerlei vormen zoals psychische klachten of verstoringen van de functies van het lichaam en zo heeft dit ook zijn invloed op de stand en de vorm van de tenen.


Het doel van het analyseren van de tenen is om de mens een spiegel voor te houden. De tenenlezer geeft geen waardeoordeel. Er bestaan geen goede of slechte tenen. Iemand is zoals hij is en dat is goed. De tenenlezer observeert en constateert de sterke en minder sterke eigenschappen van iemands persoonlijkheid. Ze bied een handvat om jezelf en de ander te respecteren en te (her)waarderen.


Tenen lezen. Voor wie?


Tenen lezen is praktisch en toepasbaar op verschillende gebieden.


Jezelf leren kennen

Tenen lezen is er voor iedereen die nieuwsgierig is. Voor mensen die even stil willen staan bij de dingen die ze doen en de keuzes die ze maken. Tenen lezen is een methode om zelfkennis op te doen. Waar liggen je kansen en waar liggen je valkuilen? U krijgt inzicht wat kan leiden tot bewustwording en verandering.

Relaties

Tenen lezen biedt handvatten voor het versterken van relaties. Ze geven inzicht in elkaars persoonlijkheid wat kan leiden tot wederzijds respect, begrip en waardering.

Prijs voor een consult (alleen- of relatieconsult) € 55,-


Hulp bij de opvoeding

Tenen lezen is een uitstekende hulp bij de opvoeding. Ouders, grootouders, kinderdagverblijven biedt inzicht in de behoeftes en het karakter van de baby of het kind. Zo kun u bewustere keuzes maken die passen bij het kind. U kunt de erfenisvergelijking herkennen of nieuwe eigenschappen leren kennen.


Beroep/opleiding

Tenen lezen geeft informatie die van grote waarde kan zijn voor de keuzes die je maakt op het gebied van opleiding of beroep. Uw keuze wordt inzichtelijker en makkelijker gemaakt.


Hulpverleners /  mantelzorgers

Tenen lezen is een prachtig hulpmiddel voor hulpverleners om zorg op maat te kunnen leveren aan mensen die aan hun zorg zijn toevertrouwd. Vooral is tenen lezen een prachtig communicatiemiddel om mensen met een verstandelijke- of psychosociale beperking beter te leren kennen. Juist bij mensen die niet of moeilijk in staat zijn hun wensen duidelijk te maken biedt tenen analyse een welkom hulpmiddel in het contact.


Feestje

Of u nu een vrijgezellenfeest, een verjaardag en jubileum of een burendag hebt tenen leren lezen maakt van uw feestje een superleuke dag/avond/middag. Leer elkaars tenen lezen en leer de ander kennen op een verrassende wijze! Succes gegarandeerd! Hier wordt over nagepraat!


Collega-bijeenkomst / teambuilding

Dé manier om uw collega's te leren kennen. Laat u verrassen door de bijzondere manier om het karakter en persoonlijkheid van uw collega's te leren kennen. Wie is collegiaal? Wie haalt de offertes binnen? Wie zorgt voor de koffie en wie kijkt vooruit en wie blikt terug? Wie is zorgvuldig en wie is ambitieus? Leer elkaar eens (anders) kennen! 


Een workshop Tenen Analyse 


In de workshop ga je kennis maken het het leren analyseren van de tenen. Je krijgt een werkmap waarin een aantal voorkomende teenstanden en vormen uitgelegd worden. U krijgt tevens een voetenkaartje met daarop de eigenschappen van de tenen.


Een workshop tenen analyse wordt gegeven op 1 dagdeel van 2,5 a 3 uur. 

De workshop bestaat uit twee delen. We starten met een stukje algemene informatie over het lezen van de tenen en er komen een aantal voorbeelden voorbij. Na de pauze volgt een praktijkgedeelte waarbij jullie naar elkaars tenen gaan kijken of het overeenstemt met het lesmateriaal.

Op aanvraag geef ik workshops bij u thuis. Er geldt een minimum van 6 personen.

Prijs; € 30,- p.p.


Voor wie verder wil... :-)

Basis cursus Tenen Analiste

In 1 dagdeel leert u:

- systematisch tenen te analyseren

- teenvormen en standen goed te omschrijven en te interpreteren.

U krijgt een werkboek mee en kunt na enig oefenen nog op een verdiepende dagdeel komen.

Prijs dagdeel; € 150,- en vervolgcursus dagdeel € 125,-


Thema avond tenenlezen voor verenigingen, bedrijven en instellingen

2 a 2,5 uur op locatie. Prijs in overleg


Reiskosten; € 0,30 ct. per kilometer